burning Bougie Bougie

Een snufje Frans en een sprankeltje disco

Kaarsen met een snufje Franse chique en flink wat boogiewoogie. Dat is BougieBougie. Voor wie het nog niet wist: dat spreek je uit als ‘boesjie, boesjie’ en is Frans voor kaars. Of eigenlijk: Maastrichts voor kaars. Want daar liggen mijn roots. Dat is ook waar mijn oma woonde die voor iedereen altijd een kaarsje opstak, of het nou voor een dierbare overledene was, een zieke kat of een goed cijfer voor je proefwerk.

Light up je lockdown

Het idee voor BougieBougie ontstond tijdens de Corona Lockdown. Iedereen thuis, lange, donkere dagen, avondklok… veel behoefte dus aan wat sprankeling in huis. Of wat sprankeling om weg te geven. Dat was te merken in de conceptstore Petit Depot, die ik samen met twee partners run in Haarlem: de kaarsen vlogen in bosjes de deur uit.

Et voilà: BougieBougie was geboren. Een website waar je warmte, licht en gezelligheid kunt bezorgen bij jezelf of een ander.

Ik ben Frederiek van Waes en ook ik brand regelmatig kaarsjes om geliefden te herdenken of iemand te steunen die het moeilijk heeft. Deze traditie heb ik van mijn lieve omaatje. En dit mooie gebaar geef ik graag door via BougieBougie. Mijn liefde voor vlammen, design, mooie kleuren, verpakkingen en ondernemen komen erin samen. Oh ja, en die voor disco-boogie, gezelligheid en blije mensen.

light up your life Bougie Bougie

In de media