Wat is BougieBougie? + -

BougieBougie biedt abonnementen op kaarsen. Elke maand of elk kwartaal een pakje kaarsen thuis bezorgt. Super leuk cadeau of makkelijk voor jezelf; je zit nooit meer zonder kaarsen.

Naast de abonnementen die door de bus passen, hebben we ook een Surprise-abonnement. Elke maand of elke kwartaal wordt er een pakketje met een samengestelde set kaarsen die passen bij het seizoen thuis bezorgt.

Naast abonnementen kun je ook eenmalig een kleurige set kaarsen kopen of cadeau doen. De meeste kaarsensets (dinerkaarsen) passen door de brievenbus, makkelijk want je hoeft niet thuis te blijven om je kaarsen te ontvangen.

 

Hoe werkt een BougieBougie abonnement? + -

Sluit je een abonnement af dan krijg je elke maand of elk kwartaal de gekozen set thuis. We schrijven de kosten elke maand of elke kwartaal automatisch af.

Je kunt kiezen uit de volgende sets:

Light up Light: een set van 6 korte dinerkaarsen met in totaal 75 branduren. Je kan kiezen tussen

 • bont: een kleine regenboog,
 • warm: 6 kaarsen in rode/roze kleuren
 • of fris: 6 kaarsen in blauwe/groenige kleuren.

Kosten: 12,- euro per maand/kwartaal exclusief 4,10 euro verzendkosten.

Light up Long: een set van 8 lange dinerkaarsen met in totaal 144 branduren. Je kan kiezen tussen

 • bont: een regenboog van 8 verschillende kleuren,
 • warm: kaarsen in rode/roze kleuren  van elke kleur krijg je er 2,
 • of fris: in blauwe/groenige kleuren van elke kleur krijg je er 2.

Kosten: 19,- euro per maand/kwartaal exclusief 4,10 euro verzendkosten.

Light up Bright: een set van 12 korte dinerkaarsen met in totaal 150 branduren.

Je kan kiezen tussen

 • bont: een grote regenboog van 12 verschillende kleuren,
 • warm: kaarsen in rode/roze kleuren van elke kleur krijg je er 2,
 • of fris: in blauwe/groenige kleuren van elke kleur krijg je er 2.

Kosten: 23,50 euro per maand/kwartaal exclusief 4,10 euro verzendkosten.

Je zit nergens aan vast: je kan elke maand/kwartaal je abonnement stopzetten. Ook kan je iedere maand/kwartaal je abonnement wijzigen.

Light up Surprise: een verrassingsset van 15, 30 of 50 euro exclusief verzendkosten. Elke maand of elk kwartaal een set kaarsen passend bij het seizoen.

De maandabonnementen kan je afsluiten voor 3, 6, 12 maanden of voor onbepaalde tijd, totdat jij het abonnement opzegt.

De kwartaalabonnementen kan je afsluiten voor een jaar, twee jaar of voor onbepaalde tijd, totdat jij het abonnement opzegt.

Leuk om een kaarsenabonnement cadeau te geven.

Zit ik aan het abonnement vast? + -

Nee, je kan elke maand of elk kwartaal zonder reden je abonnement kosteloos opzeggen. Ook kan je je abonnement wijzigen. Super flexibel dus.

Heb ik toestemming gegeven voor automatische afschrijving? + -

Bij je eerste bestelling heb je toestemming gegeven om de betalingen automatisch elke maand of elk kwartaal van je bankrekening af te schrijven.

Waarom zou ik een abonnement nemen? + -

Zodat je nooit zonder mooie kwalitatieve kaarsen zit voor dat bijzondere etentje of gewoon voor een avond extra sfeer. De kaarsen worden elke maand of elk kwartaal bij je (in de brievenbus) bezorgd. Daarnaast krijg je als abonnee een kleine korting op de sets. Superdeal dus.

En een kaarsenabonnement is natuurlijk heel leuk om cadeau te geven.

 

Betaal ik verzendkosten bij een abonnement? + -

Ja, bovenop de kosten voor het kaarsenabonnement komen verzendkosten. die betaal je ook per keer. Afhankelijk van of iets door de brievenbus past of niet, betaal je 4,10 euro of 6,75 euro. BougieBougie verzend alle bestellingen met Post.nl.

Waar komen de kaarsen vandaan? + -

De kwaliteit van onze kaarsen in het abonnement is hoog. De kaarsen branden mooi, walmen niet, druipen niet en spetteren niet. Ook fijn: ze worden met aandacht voor mens en milieu gemaakt in Europa en voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen. Ook alle gebruikte grondstoffen (paraffine, lonten en pigmenten) komen van Europese bodem.

De herkomst van de andere kaarsen staat beschreven op de productpagina’s.

Ben je niet tevreden met je aankoop? + -

Ben je niet tevreden met de kaarsen van BougieBougie? Neem dan binnen 30 dagen na de ontvangst van je bestelling contact met mij op en stuur de producten (ongebruikt en in de staat waarin je ze ontving) terug, dan zorgen we ervoor dat je je aankoop bedrag terugkrijgt.

Hoe brand ik mijn kaarsen het beste? + -

Zorg voor een niet brandbare en stabiele kandelaar waar de kaars goed stevig in staat. Zorg ervoor dat kaarsen recht staan. Een kaars die scheef staat druipt en walmt altijd. De lont dient ten alle tijden schoon en kort gehouden te worden (niet langer dan 1 cm). Knip de lont zo nodig af voordat je de kaars aansteekt en zorg dat de lont rechtop staat. Indien de kaars roet of een grote vlam geeft moet er ook een stukje van de lont worden afgeknipt. Zorg voor minimaal 10 cm afstand tussen brandende kaarsen. Kaarsen die te dicht bij elkaar staan verhitten elkaar onderling waardoor de kaars kan gaan druipen. Plaats een brandende kaars nooit in de buurt van kinderen en (huis)dieren. Plaats brandende kaarsen niet op de tocht. Een kaars die op de tocht staat druipt en walmt altijd. Plaats een kaars nooit bij gordijnen of andere brandbare objecten. Het gaat tenslotte om open vuur. Brand geen kaarsen in de buurt van andere warmtebronnen, zoals tv, radiator, open haard etc. De kaars kan dan gaan druipen. Plaats kaarsen nooit in de volle zon. Door de hoge temperatuur kan de kaars smelten en verkleuren. Bol- en stompkaarsen niet langer dan 3-4 uur achter elkaar laten branden. Kaarsen met een diameter van 10 cm of meer moeten de eerste keer blijven branden totdat de kaars tot ongeveer 1 cm van de buitenrand gesmolten is. Dit om te voorkomen dat er ‘tunnels’ ontstaan, waarna de kaars nooit meer goed kan branden. Verplaats brandende kaarsen niet. Laat brandende kaarsen niet onbeheerd achter. Leg geen afgebrande lucifer of andere materialen in het kaarsvet. Hier kan namelijk een tweede vlam door ontstaan, waardoor de kaars onjuist opbrandt en kan gaan druipen, walmen of nog erger exploderen. Kaarsen hebben voldoende zuurstof nodig om goed te kunnen branden en moeten hun warmte kwijt kunnen, wees daarom voorzichtig met het branden van kaarsen in windlichten. Indien de kaars diep inbrandt, een stukje van de rand afsnijden. Kaarsen niet verder dan 2 cm van de kaarsenhouder laten opbranden. Doof kaarsen met behulp van een kaarsendover. Doof een kaars in ieder geval nooit met water.

Kaarsen gebroken? + -

Ook al proberen we alles zo goed mogelijk in te pakken, het kan voorkomen dat er een kaars breekt, tijdens het verzenden. Neem contact op met ons en mail een foto dan zullen we het oplossen.

Verpakkingsmateriaal + -

We versturen onze kaarsen in stevige kartonnen dozen en proberen zo min mogelijk plastic gebruiken. als we plastic gebruiken is dat of hergebruikt of gerecycled.

Daarnaast kan je tijdens de bestelprocedure ook kiezen om je kaarsen in een hergebruikte verpakking te laten versturen. Je betaald dan iets minder verzendkosten.

Heb je een andere vraag? + -

Heb je een vraag die hier niet bij staat? Neem contact met me op via de mail en ik beantwoord je vraag graag.

1. Wat is bougiebougie

BougieBougie is een webshop waar je fraaie kaarsensets kunt kopen voor jezelf of laten opsturen naar iemand anders bijvoorbeeld voor een verjaardag, of als bedankje. BougieBougie heeft ook mooie troostcadeaus voor als iemand door een verdrietige periode gaat.

Daarnaast biedt BougieBougie kaarsen abonnementen. Elke maand of elk kwartaal wordt er een pakje kaarsen bezorgt. Een super leuk cadeau of lekker makkelijk voor jezelf; je zit nooit meer zonder kaarsen.

 

2.Hoe werkt een BougieBougie abonnement?

Sluit je een abonnement af dan krijg je elke maand of elk kwartaal de gekozen set thuis. We schrijven de kosten elke maand of elke kwartaal automatisch af.

Je kunt kiezen uit de volgende sets:

Kaarsenabonnement Light

Een set van 6 korte dinerkaarsen met in totaal 75 branduren. In drie kleurencombi’s

 • Bont een kleine regenboog
 • Warm rode/roze kleuren
 • Koel blauwe/groenige kleuren

Kosten: 12,- euro per maand/kwartaal exclusief verzendkosten.

Kaarsenabonnement Long

Een set van 8 lange dinerkaarsen met in totaal 160 branduren. Je kan kiezen tussen:

 • Bont een regenboog van 8 verschillende kleuren.
 • Warm rode/roze kleuren van elke kleur krijg je er 2
 • Koel blauwe/groenige kleuren van elke kleur krijg je er 2

Kosten: 19,- euro per maand/kwartaal exclusief verzendkosten.

Kaarsenabonnement Bright

Een set van 12 korte dinerkaarsen met in totaal 150 branduren.

Je kan kiezen uit:

 • Bont een regenboog van 12 verschillende kleuren.
 • Warm rode/roze kleuren van elke kleur krijg je er 2
 • Koel blauwe/groenige kleuren van elke kleur krijg je er 2

Kosten: 23 euro per maand/kwartaal exclusief verzendkosten.

Je zit nergens aan vast: je kan elke maand/kwartaal je abonnement stopzetten. Ook kan je iedere maand/kwartaal je abonnement wijzigen.

Kaarsenabonnement Surprise

Een verrassingsset van 15 of 25 euro exclusief verzendkosten. Elke maand of elk kwartaal een set kaarsen passend bij het seizoen.

De maandabonnementen kan je afsluiten voor 3, 6, 12 maanden of voor onbepaalde tijd, totdat jij het abonnement opzegt.

De kwartaalabonnementen kan je afsluiten voor een jaar, twee jaar of voor onbepaalde tijd, totdat jij het abonnement opzegt.

Leuk om een kaarsenabonnement cadeau te geven.

De meeste kaarsenabonnementen passen door de brievenbus. Omdat het Surprise abonnement ook wel eens dikkere kaarsen of sculptuur kaarsen bevat, komt deze wel eens via een gewoon pakketje bij je thuis.

Na de vastgelegde periode stopt het kaarsen abonnement automatisch. Als je een abonnement voor onbepaalde tijd hebt, moet je het zelf stopzetten in je account of een mailtje sturen naar BougieBougie.

 

3. Zit ik aan het abonnement vast?

Nee, je kan elke maand of elk kwartaal zonder reden je abonnement kosteloos opzeggen. Ook kan je je abonnement wijzigen. Super flexibel dus.

Na de vastgelegde periode stopt het kaarsen abonnement automatisch. Als je een abonnement voor onbepaalde tijd hebt, moet je het zelf stopzetten in je account of een mailtje sturen naar BougieBougie.

4. Heb ik toestemming gegeven voor automatische afschrijving?

Bij je eerste bestelling heb je toestemming gegeven om de betalingen automatisch elke maand of elk kwartaal van je bankrekening af te schrijven.

5. Waarom zou ik een abonnement nemen?

Zodat je nooit zonder mooie kwalitatieve kaarsen zit voor dat bijzondere etentje of gewoon voor een avond extra sfeer. De kaarsen worden elke maand of elk kwartaal bij je (in de brievenbus) bezorgd. Daarnaast krijg je als abonnee een kleine korting op de sets. Superdeal dus.

En een kaarsenabonnement is natuurlijk heel leuk om cadeau te geven.

6. Betaal ik verzendkosten bij een abonnement?

Ja, de kosten voor het kaarsenabonnement zijn exclusief verzendkosten.

BougieBougie verzend alle bestellingen met Post.nl.

 

7. Waar komen de kaarsen vandaan?

De kwaliteit van onze kaarsen in de abonnementen Light, Long en Bright is hoog. De kaarsen branden mooi, walmen niet, druipen niet en spetteren niet. Ook fijn: ze worden met aandacht voor mens en milieu gemaakt in Europa en voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen. Ook alle gebruikte grondstoffen (paraffine, lonten en pigmenten) komen van Europese bodem.

De Surprise abonnementen en de andere samengestelde sets kunnen kaarsen bevatten die buiten Europa gemaakt worden.

Onze duurzame kaarsen zijn van Original Home en Return to Sender. 

Original Home

Original Home is een eco-designmerk dat een ethisch en duurzaam bedrijfsmodel ondersteunt dat bijdraagt aan een betere verdeling van rijkdom in de wereldwijde interieur-industrie.

Deze kaarsen zijn WFTO fairtrade, 100% natuurlijk, met de hand gemaakt van gecertificeerde palmpitwas en vegan. De kaarsen worden met de hand gegoten door vrouwen in een kleine fabriek in een landelijk dorpje in Oost-Java, Indonesië. De fabriek geeft vrouwen meer macht door hen te trainen in het proces van kaarsen maken en om eerlijk loon te verdienen.

Retun to Sender

Return to Sender is in 2006 opgericht door Katja Schuurman. Tijdens de vele reizen die Katja maakte, ontdekte ze dat de allerarmsten van de wereld soms bol staan van ambitie. Het ontbreekt ze niet aan wil of talent maar aan kansen en mogelijkheden. Katja zag er naast armoede prachtige projecten en zo ontstond, tijdens een reis voor BNN naar India, het idee voor Return to Sender: eerlijke handel als motor achter duurzame ontwikkeling.

Return to Sender zet zich in voor werkgelegenheid voor vrouwen in de armste regio’s van de wereld.

Een eerlijk loon staat bij hen voorop. Hierdoor kunnen de vrouwen met wie ze werken met hun gezinnen, en vaak de gehele community, ontsnappen uit de vicieuze cirkel van armoede.

8. Ben je niet tevreden met je aankoop?

Ben je niet tevreden met de kaarsen van BougieBougie? Neem dan binnen 30 dagen na de ontvangst van je bestelling contact met mij op en stuur de producten (ongebruikt en in de staat waarin je ze ontving) terug, dan zorgen we ervoor dat je je aankoop bedrag terugkrijgt.

9. Hoe brand ik mijn kaarsen het beste?

 • Zorg voor een niet brandbare en stabiele kandelaar waar de kaars goed stevig in staat.
 • Zorg ervoor dat kaarsen recht staan. Een kaars die scheef staat druipt en walmt altijd. De lont dient ten alle tijden schoon en kort gehouden te worden (niet langer dan 1 cm). Knip de lont zo nodig af voordat je de kaars aansteekt en zorg dat de lont rechtop staat. Indien de kaars roet of een grote vlam geeft moet er ook een stukje van de lont worden afgeknipt. Zorg voor minimaal 10 cm afstand tussen brandende kaarsen.
 • Kaarsen die te dicht bij elkaar staan verhitten elkaar onderling waardoor de kaars kan gaan druipen.
 • Plaats een brandende kaars nooit in de buurt van kinderen en (huis)dieren.
 • Plaats brandende kaarsen niet op de tocht. Een kaars die op de tocht staat druipt en walmt altijd.
 • Plaats een kaars nooit bij gordijnen of andere brandbare objecten. Het gaat tenslotte om open vuur.
 • Brand geen kaarsen in de buurt van andere warmtebronnen, zoals tv, radiator, open haard etc. De kaars kan dan gaan druipen.
 • Plaats kaarsen nooit in de volle zon. Door de hoge temperatuur kan de kaars smelten en verkleuren.
 • Bol- en stompkaarsen niet langer dan 3-4 uur achter elkaar laten branden.
 • Kaarsen met een diameter van 10 cm of meer moeten de eerste keer blijven branden totdat de kaars tot ongeveer 1 cm van de buitenrand gesmolten is. Dit om te voorkomen dat er ‘tunnels’ ontstaan, waarna de kaars nooit meer goed kan branden.
 • Verplaats brandende kaarsen niet.
 • Laat brandende kaarsen niet onbeheerd achter.
 • Leg geen afgebrande lucifer of andere materialen in het kaarsvet. Hier kan namelijk een tweede vlam door ontstaan, waardoor de kaars onjuist opbrandt en kan gaan druipen, walmen of nog erger exploderen.
 • Kaarsen hebben voldoende zuurstof nodig om goed te kunnen branden en moeten hun warmte kwijt kunnen, wees daarom voorzichtig met het branden van kaarsen in windlichten.
 • Indien de kaars diep inbrandt, een stukje van de rand afsnijden.
 • Kaarsen niet verder dan 2 cm van de kaarsenhouder laten opbranden.
 • Doof kaarsen met behulp van een kaarsendover. Doof een kaars in ieder geval nooit met water.

 

10. Kaarsen gebroken?

Ook al proberen we alles zo goed mogelijk in te pakken, het kan voorkomen dat er een kaars breekt, tijdens het verzenden. Neem contact op met ons en mail een foto dan zullen we het oplossen.

11. Verpakkingsmateriaal

We versturen onze kaarsen in stevige kartonnen dozen en proberen zo min mogelijk verpakkingsmiddel te gebruiken. Als we plastic gebruiken is dat of hergebruikt of gerecycled.

Daarnaast kan je tijdens de bestelprocedure ook kiezen om je kaarsen in een hergebruikte verpakking te laten versturen. Je betaald dan 50 cent minder voor de verzendkosten. Dit geldt alleen voor reguliere pakketten (niet voor brievenbuspakketjes omdat deze een bepaald formaat moeten hebben). Deze sticker komt dan op het pakket.

12. Inpakken

Je kan kiezen om je bestelling te laten inpakken. We hebben verschillende soorten inpakpapier voor verschillende moods. Als je hier niet voor kiest pakken we je bestelling standaard in in simpel wit kraftpapier ter bescherming van de kaarsen.

13. Heb je een andere vraag?

Heb je een vraag die hier niet bij staat? Neem contact met me op via de mail en ik beantwoord je vraag graag.

Staat je vraag er
niet bij?

Stuur ons een bericht naar frederiek@bougiebougie.nl