Licht, troost, warmte én gezelligheid in een doosje

Het idee voor BougieBougie ontstond tijdens de Corona Lockdown. Iedereen thuis, lange, donkere dagen, avondklok… veel behoefte dus aan wat sprankeling in huis. Of wat sprankeling om weg te geven. Dat was te merken in de conceptstore Petit Depot, die ik samen met twee partners run in Haarlem: de kaarsen vlogen de webshop uit.

Al een tijdje maakte ik ‘bosjes kaarsen’, zeven dikke kaarsen in verschillende kleuren met een strik eromheen. Een supercadeau om iemand te geven, die alles al heeft, waarvan je de smaak niet weet of als je snel een dankbaar cadeautje nodig hebt. Kaarsen zijn eigenlijk altijd goed.

Waar feest en vreugde is, worden kaarsen gebrand, denk aan verjaardagskaarsjes uitblazen of de gezelligheid van kaarsen op tafel tijdens een diner. Vier de liefde met een romantisch kaarslichtje of geef kaarsen bij een house warming: instant sfeer gegarandeerd. En wie kan zich kerstmis en die donkere decemberavonden voorstellen zonder kaarsen?

Maar kaarsen zijn meer, ze zijn namelijk heel symbolisch. Zo vormen ze letterlijk een lichtje in de duisternis, worden ze ontvlamd om overledenen te herdenken of om stil te staan bij iemand die door een lastige periode gaat. Ook kan het branden van een kaarsje dienen als een moment van rust en bezinning.

Ook ik brand regelmatig kaarsjes om geliefden te herdenken of iemand te steunen die het moeilijk heeft. Deze traditie heb ik van mijn lieve omaatje. En dit mooie gebaar geef ik graag door via BougieBougie. Een webshop waar je door middel van kaarsen iets kan zeggen tegen iemand die door een verdrietige periode gaat.

En met dat idee startte ik BougieBougie. Een webshop waar je een doosje licht, warmte, troost en gezelligheid kunt laten bezorgen bij jezelf of een ander.